В очакване на Norden 901 на Husqvarna

Любителите на приключения и влюбените в Husqvarna Norden 901 тръпнат в очакване. Приключенският прототип  направи сензация на изложението EICMA 2019. За модела писахме още тогава. Миналат година също представихме няко подборносите. Сега със сигурност се знае, че Norden 901 влиза в производство.

Мотоциклетът ще бъде представен по-късно тази година като модел от 2022 г. Затова няма и официални снимки на прототипа. Въпреки тестовете, които бяха направени с Norden 901. Прозиводителят уверява, че почти няма визуална разлика между концепта и сарийния модел.

Ясно е обаче, че Husqvarna Norden 901 ще бъде различен поглед към модела Adventure Touring на „роднините“ от KTM, с който споделя двигателя си. Той предлага малко по-мека – луксозна, дори – по-реална алтернатива на по-спортното 890 Adventure R.

Това е по-добре, особено когато се седите повече на мотора на дълъг път. Удобството е, че се чувствате част от мотора и той се кара много интуитивно.

Това е заради доста голямото движение на окачването отпред и отзад. Също и заради 21-инчовото предно колело и 18-инчовото задно. Електрониката включва ABS на Bosch за завой, чувствителен тракшънконтрол и редица режими на каране, включително настройка на пътя.

Очаква се моторът да е много способен за офроуд, благодарение на широкия диапазон на мощност и въртящ момент на 889-кубиковата версия на двигателя LC8c на KTM. Въпреки че моделът ще излезе догодина, феновете на приключенията ис струва да чакат.