Българска федерация по автомобилен спорт организира работна среща, на която ще се дискутира актуалната ситуация в родния автомобилизъм

Българска федерация по автомобилен спорт организира работна среща, на която да се дискутира актуалната ситуация в родния автомобилизъм.

Събитието ще се проведе на 23 юли (събота) от 10:00 часа в конгресния център на Тракийска резиденция “Старосел”.

Точно преди седмица Българска федерация автомобилен спорт получи безсрочен лиценз от Министерството на младежта и спорта, след като премина успешно лицензионна комисия.

Председателят на федерацията Румен Дунев нееднократно заяви, че се полагат всички усилия, за да може сезон 2022 да стартира в кратки срокове и да се проведат състезания от различните дисциплини.

“Искаме официално да Ви информираме, че Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) отново е лицензирана федерация към Министерството на младежта и спорта и след двегодишна пауза пак поема кормилото на автомобилния спорт в България. Традициите и опита от десетилетия, както и многото усилия, животи и любов на поколения спортисти и спортни деятели, отдадени на магията автомобилен спорт, не са забравени и не можаха да бъдат изтрити. И ето, дойде времето за Възраждане на истинската федерация и Възраждането на истинския автомобилен спорт. Това със сигурност няма да е лека и бърза задача, но силно вярваме че с почтеност, професионализъм и сплотеност, ще успеем да изградим наново дом за всички, които милеят и мечтаят за качествен спорт в нормална среда”, се казва в изявление на централата.

“Много време беше загубено и сега трябва да се действа бързо и решително, но също умно и далновидно. Автомобилният спорт има нужда от сериозни и отдадени хора, които да го рестартират и да го развиват. Това сме всички ние, които сме били част от спорта през годините и не можем да живеем другояче, но това най-вече са младите, за които си струва всяко едно усилие да им създадем условия да спортуват, да се развиват и да се гордеят, че са български автомобилни състезатели и карат за България. Каним всички, които са готови да организират и участват в състезания, да помагат и да сътрудничат, да съдийстват и регламентират, каним и всички които имат професионални качества и искат да работят в спортните комисии, административните и регулаторните органи на БФАС на работна среща, на която ще бъдат представени идеите за възраждане и развитие на автомобилния спорт, ще бъдат чути конструктивни предложения, но несъмнено една от основните цели е да положим всички съвместни усилия в организирането и провеждането на няколко качествени състезания в различните спортни дисциплини, за да не бъде сезон 2022 изцяло нулев”, заявяват още от българската федерация.