Баная катастрофира пиян

Пилотът на Дукати в MotoGP Франческо Баная е катастрофирал на остров Ибиса, а полицията е установила, че италианецът е карал пил. Новината съобщи местното издание Diario de Ibiza, според което Баная се е забил в канавка с шофиран от него Ситроен, като инцидентът е станал в ранните часове на вторник.

Пристигналите на място полицаи са установили с тестер за алкохол, че Баная е карал пил. В Испания разрешеното количество алкохол е 0,25 милиграма на литър, а резултатът на Баная е бил 0,87 mg/l. В катастрофата не са участвали други превозни средства и няма пострадали, като Пеко Баная е невредим.

От Дукати потвърдиха за инцидента, а Баная се извини с пост в социалните мрежи.

“Предишната вечер бях в Ибиса с приятели за парти в хода на паузата в сезона в MotoGP – написа Баная. – Празнувахме заедно победата ми в Гран При на Нидерландия. Тръгнах си от дискотеката към 3 часа след полунощ и преди едно кръгово предните колела на колата ми паднаха в канавката, като в инцидента не са участвали други коли или хора. Тестът за алкохол, проведен от полицията показа, че алкохолът в кръвта ми е повече от разрешеното от законите в Испания.”