Афионкарахисар приема елита на мотокроса, 5-ма българи ще карат в Турция

Този уикенд в Турция завършва световното първенство по мотокрос. 5-ма български състезатели ще участват в MXGP на Турция в Афионкарахисар. Там  ще бъдат разпределени титлите в различните класове. Само във висшия клас носителят на титлата е ясен – Тим Гайсер с Honda.

Ще станат ясни и шампионите в световния шампионат по мотокрос за жени на FIM, както и в Европейския шампионат EMX Open. В МХ 2 нашите представители ще са двама – показващият отлично каране и резултати от началото на сезона в мотокроса Хакан Халми от „НСА моторспорт“ и Димитър Грозданов от „Симитли МХ“. Титлата в МХ 2 ще се реши в последния кръг, тъй като лидерът Яго Геертс от Белгия и Том Виале от Франция са разделени само от две точки.

В EMX Open – европейското по мотокрос – ще разчитаме на Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“, Стефан Нейчев от „Еърмакс рейсинг“ и на Кристиан Петков от „Мото клуб Бобошево 1956“. Майкъл Иванов е 4-ти в класирането със 115 точки, а за титлата ще се борят испанецът Хосе Ботрон (193 т.), словакът Томас Кохут (167) и австриецът Михаел Санднер (156).

Източник БФМ