Андреа Верона с GASGAS EC 250F с короната на световен шампион в Enduro1

Той го направи! Бързият италианец Андреа Верона с GASGAS EC 250F е световният шампион на Enduro1 през 2021 г.! Той се представи перфектно във взискателните специални изпитания на EnduroGP във Франция – последен 6-и кръг от шампионата. Пилотът на EC 250F спечели състезанието в клас Е1 в първия състезателен ден, като по този начин осигури за себе си и за GASGAS желаната световна титла при четвъртлитровите машини.

След като се качи най-високо на подиума във Франция и взе титлата, Андреа Верона каза: „Чувството да спечелиш световното първенство на Enduro1 е страхотно! Не беше лесен ден за мен, но в крайна сметка направих каквото трябва, за да спечеля победата в Е1. Беше наистина добър сезон, бяхме силни изяви във всички кръгове, при различни условия. Така че съм наистина доволен от това. Искам да благодаря на целия екип на GASGAS Factory Racing. Всички вършат огромна работа за всяко състезание. Така че тази победа е за тях. Страхотно е да празнуваме!“

Ден по-късно Верона, вече като шампион, отново спечели в Enduro1 и стана втори и в надпреварата EnduroGP, където бе на 11,85 сек. от пилота в Enduro3 Брад Фриман. С победата си Фриман стана шампиони в големия клас.

След двойната си победа на Гран при на Португалия, Верона беше във форма и има желание да пренесе победната си инерция във финалния кръг във Франция. Той бе най-бързият в Е1 по време на Супер теста в първия ден (петък). Андреа показа, че има намерение да се бори от самото начало. Едно падане на първоначалния тест в събота леко го разколеба. Но италианецът скоро се върна, като премина като ураган през първите пет теста през деня и в крайна сметка спечели победата в Е1 с близо 12 секунди преднина.

Верона подписа с GASGAS Factory Racing в началото на сезона и имаше една основна цел – да защити успешно титлата си в Enduro1. И какъв изключителен сезон имаше! Невероятният 22-годишен пилот спечели девет от 12-те състезателни дни и никога не слезе от подиума, включително и в последната надпревара за сезона.

Общо в Световното първенство на EnduroGP Андреа Верона стана 5-и, като финишира втори във Франция.

Крайно класиране в Enduro1: Андреа Верона (GASGAS) – 212 т. (Световен шампион!), Давиде Гуарниери (Fantic) – 189 т., Самуеле Бернардини (Honda) – 139 т.

GASGAS Bulgaria
Заповядайте в шоурума ни да се запознаете отблизо с тях в гр. София, ж.к. Славия, бул. „Овча купел“ №24.
.