АМА Суперкрос: Победи на Секстън и Смит в Сан Франциско

Чейс Секстън с КТМ в 450SX и Джордан Смит с Yamaha в 250SX са победителите във втория кръг от АМА Суперкрос в Сан Франциско.

При падането на бариерата в 450SX Чейс Секстън беше този, който грабна холшота. Илай Томак и Адам Сиансиаруло бяха втори и трети в началото. Малкълм Стюарт, Крисчън Крейг и Джейсън Андерсън бяха част от пилотите, които паднаха в първия завой.

Секстън натрупа преднина в състезанието. След това Стюарт излезе извън трасето, а бала беше заседнала под мотора му. В крайна сметка той и един от стюардите успяха да освободят мотора. Стюарт тръгна отново, на продължи с проблемите.

Отпред, Секстън въртеше обиколка след обиколка, докато Сиансиаруло и Шейн Макелрат се нареждаха на второ и трето място. Томак и Кен Роксен изпревариха Макелрат и Сианчиаруло. Томак започна да топи преднината на Секстън. Свали я от 8 на 3 секунди.

Томак обаче така и не се доближи до Секстън, за да направи опит за атака. Братята Лорънс – Джет и Хънтър се биеха един срещу друг. Дерек Дрейк зае стабилно 12-то място.

Секстън имаше критична ситуация, след като Джет Лорънс падна точно пред #1! Секстън остана на мотора и продължи бързо, а Томак не беше достатъчно близо, за да направи нещо.

Така Секстън спечели, а Томак остана втори, докато Роскен завърши на трето място. Макеларт  се задържа на четвърто място, което е най-доброто му класиране в кариерата на 450SX. Арон Плесинджър закръгли топ 5.

С победата си Секстън да се премести на първо място в класирането на шампионата, със 7 т. пред Джет Лорънс.

В клас 250SX Джордан Смит си направи огромна услуга, като взе холшота. Джо Шимода падна в първата обиколка и не успя да стартира мотора си отново. Състезанието на Шимода свърши и моторът му остана да стои прав и заседнал в калта на пистата.

Отпред Смит дръпна напред. Битката за второто място беше гореща. Макс Воланд задържа позицията, но нещо се обърка и той се оказва заклещен на пистата. Подобно на Шимода, той не завърши.

Това бе сигнал за Леви Китчън, който започна битка с Фил Николети за второто място. За известно време двамата  бяха рамо до рамо. Китчън дръпна и изостави Николети. Той по-късно от своя страна отстъпи място на Карсън Мъмфорд. Но тогава Мъмфорд се изплъзна в калта, връщайки третото място на Николети!

Когато показаха белия флаг, Смит имаше солидна преднина, но Китчън се приближаваше бързо, като отнемаше големи парчета от преднината на Смит. Когато Смит излезе от последния завой, а Китчън излетя отвътре и почти успя да блокира Смит. Но пропусна с малко. Смит спечели състезанието, поставяйки го начело на 250SX West точки, следван от Китчън. Николети остана трети през по-голямата част от състезанието, но беше изпреварен от съотборника си Гарет Марчбанкс и завърши четвърти. Мъмфорд допълни топ 5.