Алекс Ринс се завръща в MotoGP този уикенд

Пилотът на Suzuki Алекс Ринс ще се завърне на стартовата решетка в MotoGP в Гран При на Германия този уикенд, това обявиха от японския производител.

Испанецът пропусна предходната надпревара в Каталуния след като счупи своята дясна лъчева кост вследствие на падане от колело по време на подготовката си за старта край Барселона. Още в петъка след падането си Ринс мина под ножа и фрактурата бе фиксирана, а два дена по-късно той започна рехабилитация и леки тренировки.

Той получи разрешение да се завърне на седлото на своя мотоциклет и ще гледа да прекъсне негативната си серия на „Заксенринг“. Ринс се озова на асфалта в четири поредни състезания в кралския клас, като за последно той взе точки в Гран При на Доха в началото на април.

На „Каталуния“ моторът на Ринс остана паркиран в гаража през целия уикенд, което остави Suzuki само с един пилот в лицето на световния шампион Жоан Мир. Испанецът се финишира Гран При на Каталуния на шеста позиция, но спечели едно място след края на надпреварата заради наказанията на Фабио Куартараро.