Адриен Ван Беверен с Honda печели Abu Dhabi Desert Challenge

Французинът Адриен Ван Беверен от екипа на Monster Energy Honda е победителят в Abu Dhabi Desert Challenge. Днес състезанието завърши. Това бе втората победа на заводския пилот на Honda, след като спечели и миналата година рали Андалусия. Втори стана Лучано Бенавидес с Husqvarna. Трети бе Тоби Прайс с КТМ.   

Чилиецът Хосе Игнасио Корнехо с Honda беше четвърти само на две секунди от подиума, а съотборникът му – американецът Рики Брабек завърши на 7-о място.

С този резултат Ван Беверен излезе на втора позиция в класацията на Световния рали рейд шампионат с 42 точки – само на 4 зад настоящия лидер.

Петият и последен етап от ралито беше между Каср Ал Сараб и Абу Даби със специален етап от 206 км и връзка от 164 км. Хосе Игнасио Корнехо беше най-добрият пилот от отбора с второ място на 2:12 мин. Ван Беверен беше 5-ти на 3:22 ​​мин., а Рики Брабек беше 6-ти на 4:35 мин.

В класацията на производителите от световния рали шампионат, Honda вече е на второ място със 75 точки, на девет точки от лидера.

Сега първенството ще бъде в режим на готовност до края на април. Третото състезание от тазгодишния календар е рали Мексико Сонора (22-28 април). Дотогава екипът на Monster Energy Honda ще запази фокуса върху интензивната подготовка за това следващо състезание.