Започва разработването на нов Norton 650 Scrambler Започва разработването на нов Norton 650 Scrambler

От Norton обявиха намарението си да създаде ново семейство на мотоциклетите с 650-кубикови паралелни двуцилиндрови двигатели. Те показаха изображение на нов модел Scrambler, с който да подпалят интереса на бъдещите нови собственици на машината.  Те имат намерение да направят два Scrambler мотоциклета,  като единият е по-фокусиран към асфалтовите пътища, докато другият е за по-сериозни ездачи, с който те могат да се пробват по черни, кални и прашни пътища, а след това да се приберат в къщи по асфалта.

Шефът на дизайна на Norton Саймън Скинър казва: „С това започва животът на половината от V4. Винаги сме знаели, че искаме да направим 650-кубиков паралелен двуцилиндров мотор, с който за създадем нова гама от мотоциклети с ретро платформа, за двигатели с висока производителност и с голям обем. Това ще покрие всичко, което искаме да направим в обозримо бъдеще като марка.“
Първият мотоциклет, на който ще се появи агрегатът от 650 куб. см е тип Scrambler. Двигателят е проектиран така, че да има три нива на мощност, като върховата версия е топ спецификация със 175 к.с., след това е нормална високопроизводителна версия от 100 к.с. и с най-ниската мощност с малко под 70 к.с. Това е с един и същ 650-кубиков паралелен двуцилиндров двигател с 270-градусов колянов вал, който има отлични характеристики на управление, хубав звук и малки вибрации, като съответства на този на двигателя Commando.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *