Започва разработването на нов Norton 650 Scrambler Започва разработването на нов Norton 650 Scrambler

От Norton обявиха намарението си да създаде ново семейство на мотоциклетите с 650-кубикови паралелни двуцилиндрови двигатели. Те показаха изображение на нов модел Scrambler, с който да подпалят интереса на бъдещите нови собственици на машината.  Те имат намерение да направят два Scrambler мотоциклета,  като единият е по-фокусиран към асфалтовите пътища, докато другият е за по-сериозни ездачи, с който те могат да се пробват по черни, кални и прашни пътища, а след това да се приберат в къщи по асфалта.

Шефът на дизайна на Norton Саймън Скинър казва: „С това започва животът на половината от V4. Винаги сме знаели, че искаме да направим 650-кубиков паралелен двуцилиндров мотор, с който за създадем нова гама от мотоциклети с ретро платформа, за двигатели с висока производителност и с голям обем. Това ще покрие всичко, което искаме да направим в обозримо бъдеще като марка.“
Първият мотоциклет, на който ще се появи агрегатът от 650 куб. см е тип Scrambler. Двигателят е проектиран така, че да има три нива на мощност, като върховата версия е топ спецификация със 175 к.с., след това е нормална високопроизводителна версия от 100 к.с. и с най-ниската мощност с малко под 70 к.с. Това е с един и същ 650-кубиков паралелен двуцилиндров двигател с 270-градусов колянов вал, който има отлични характеристики на управление, хубав звук и малки вибрации, като съответства на този на двигателя Commando.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *