Започна мотокрос уикенда на финалния кръг шампионата на България в Айтос Започна мотокрос уикенда на финалния кръг шампионата на България в Айтос

87 пилота от България, Румъния, Турция и Гърция караха в днешния ден на Гран При България по мотокрос в Айтос. Финалният кръг от републиканския шампионат е на мотополигона в града, а след утрешните стартове ще станат ясни и шампионите на България  за 2017 г. По традиция се състоя и първия манш в клас МХ където победата спечели Мартин Тодоров (235 точки, Еър Макс рейсинг, КТМ), който успя във втората обиколка да задмине лидера в класирането Владимир Попов (258 точки, НСА Моторспорт, Kawasaki). Така аванса на Попов е вече 23 точки и в неделния манш ще бъде решена битката за титлата в МХ.  Както е известно за първо място се дават 25 точки и с оглед на позициите,  шансовете на Тодоров за краен успех на сезона изглеждат почти илюзорни, но на теория съществуват. Трети днес завърши Григор Царев(JRC-София, КТМ).

В останалите маншове се проведоха свободните тренировки и квалификациите за място на бариерата. При най-малките МХ 65 сс. най-бърза обиколка направи Християн Георгиев (2:14:276 минути, НСА Моторспорт, КТМ). В МХ 85сс. квалификацията спечели Димитър Грозданов ( 2:02:287 минути , МСК Калабак 1969, КТМ). Георги Георгиев (Текстил рейсинг, Suzuki) в МХ1 завъртя едно пробягване за 1:53:634 минути , а Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ) направи 1:50:081 и победи в квалификацията в МХ2.

Утре (неделя) от 10:30 часа е официалното откриване на Гран При България в Айтос, като след него са и шампионските  маншове.

Входът за зрители е свободен !

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *