Yamaha се подиграва със забраната за аерокрила в MotoGP, смята Довициозо Yamaha се подиграва със забраната за аерокрила в MotoGP, смята Довициозо

Андреа Довициозо заяви, че новите аеродинамични елементи на шасито на Yamaha са подигравка с миналогодишната забрана за аерокрилата в MotoGP. Според претендента за титлата това е фарс и показва, че ветото миналата година е било с умисъл да се спре прогреса на Ducati.

Основата, на която се корени забраната от MotoGP, бе върху безопасността при евентуален контакт между пилоти, но ходът оказа ефект основно върху Ducati, които бяха пионер в аеродинамиката.

На първия официален тест след края на сезона във Валенсия Yamaha показа предна част на шаси с остри елементи отстрани, почти идентични със старите аерокрила.

“Не искам да създавам спорове, но на забраната на аерокрилата важи за всички. Казаха ни, че са прекалено опасни, а тези елементи върху моторите на Роси и Винялес са дори по-опасни, каза Дови. – Аз съм съгласен със забраната от миналата година, но това, което показва Yamaha сега е доказателство, че цялата история беше фарс, така че да се спре прогреса на Ducati.”

Маверик Винялес също се изказа по темата, като защити конструктора си и се похвали, че се чувства осезаем напредък в мотора.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *