Yamaha обнови максискутера X-Max Yamaha обнови максискутера X-Max

Yamaha Motor обнови един от най-търсените си модели – максискутера X-Max. Машината X-Max 400 в за 2018 г. вече има нов стил и външни новости, спрямо предишния модел.

По дизайн X-Max 400 сега се приближава към по-малкия X-Max 300, като наследява много от неговите остри форми, двойния главен фар и общата форма на корпуса, който има вид на бумеранг. Новият модел е със светодиодни главни светлини и мигачи. Стоп светлината на опашката също е такава. Така скутерът става още по-забележим на тъмно. Седалката е с редизайн и сега има облегалка за водача. За каране с по-висока скорост има ново ветрово стъкло.

Нов е и дизайна на приборния панел. В допълнение към двата аналогови панели, има още един многофункционален дисплей. Целият прибор прилича на автомобилно арматурно табло. Има и порт за 12 волта за зареждане на телефони и лаптоп. Под седалката има багажник с увеличен обем, в който могат да се съберт два шлема или чанта с размер А4. Багажникът дори е осветен.

Двигателят отговаря на стандарта Euro4, като показва добро поведение на ниски обороти, което е много важно при изпреварване в града. Моторът се стартира с бутон. Той има нова система за впръскване на гориво, като така се постигат по-големи икономии. Скутерът е с нова вилка, заради която се управлява като мотоциклет. Нови са системата за Traction Control и два предни спирачни диска с ABS. Скутерът е снабден с удобна спирачка за паркиране, както и други аксесоари.

Базовите цветове са черен, тъмно син, сребрист металик. Моторът ще бъде при дилърите от август.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *