Yamaha изтегля над 20 000 мотоциклета Yamaha изтегля над 20 000 мотоциклета

Yamaha Motor привиква обратно над 20 000 мотоциклета. В кампанията влизат три модела – FJ-09, FZ-09 и XSR900, произведени между 2015 и 2017 г. Точния брой на привиканите мотори е 22 433.
Проблемът е много сериозен и е свързан с произволно и самостоятелно изместване на кормилото. Според документите на американското национално управление по безопасност на магистралите (NHTSA), фиксиращите кормилото долни елементи са закрепени неправилно и болтовете с двустранна резба не са звити добре. Ако кормилото се повдигне със сила, болтовете може да се разхлабят от вибрациите на двигателя. Ако не се затегнат, може да се появи сериозен проблем – да се отвият и дори да паднат, поради което кормилото започва да се клати.
Проблемът за първи път е открит по време на тестове и контрол на качеството. Според компанията сега няма никакви данни за нещастни случаи и травми, получени в резултат на този проблем. Представителите на Yamaha ще уведомят клиентите си кога да дойдат в сервизните центрове. Там ще бъдат смемени дефектните болтове. Засега не се казва дали проблемът съществува на други пазари, освен американския.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *