WSS: Клузел печели в Аржентина, шампионът ще е ясен в Лосаил WSS: Клузел печели в Аржентина, шампионът ще е ясен в Лосаил

Вече официално стана ясно – световният шампион ще се определи на последното състезание от световният шампионат на Суперспорт – WSS на пистата Лосаил. Предпоследния старт от сериите, на пистата Сан Хуан Виликум  спечели Жул Клузел (NRT), който направи всичко, за да може титлата за 2018 г. да се реши в Катар. Той финишира първи, а на подиума бе асистиран от Сандро Кортезе (Kallio Racing) и световният шампион за 2017 Лукас Махиас s (GRT Yamaha).

Клузел взе холшта при старта и излезе пред Махиас от 4-о място на решетката. Отпред се оформи изцяло френско трио, тъй като Колентин Перолари (GMT94 Yamaha) излезе от 7-и на старта на 3-о място. След това мястото му зае Федерико Каркасуло (GRT Yamaha), но малко след това тъй като падна на завой 2.  Лидерът в шампионата бе 4-и, след като Кортезе започна досте рискована игра с Перолари. След това изпревари Махиас и започна битка с Клузел. Спечели я французина, а за Кортезе остана второто място. Трети стана Махиас и така в Аржентина се повтори подиума от Маникур.

Томас Гардинер (NRT) също повтори 4-ото си място от Франция. Перолари финишира преди Ранди Круменахер (BARDAHL Evan Bros). На 7-о място бе Кайл Смит (CIA Landlord Insurance Honda), който бе първият пилот, който не кара Yamaha в класирането в Аржентина. След Смит бе дуетът на Kawasaki – Хикари Окубо и Хекто Барбера (Kawasaki Pucccett Racing), съответно 8-и и 9-и. Десети стана Луи Кресон (Kallio Racing), като белгиецът се върна в топ 10 за първи път след Бърно.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *