WSBK: Дейвис триумфира във второто състезание на Арагон WSBK: Дейвис триумфира във второто състезание на Арагон

Чаз Дейвис с Ducati спечели второто състезание на пистата Арагон от 3-ия кръг на Световния шампионат по Супербайк (WSBK). Той остави зад себе си шампиона Джонатан Рей с Kawasaki, като по този начин не му позволи да постигне двоен триумф този уикенд.

Рей победи в първата надпревара вчера, но днес трябваше да се задоволи с 2-ото място. Трети остана Марко Меландри с Ducati. Така в генералното класиране Дейвид се доближи на 12 точки от Джонатан и показа, че може да се бори за титлата.

На старта поведе Шави Форес (Aruba.it Racing – Junior Team), който си смени лидерството с Меландри. рей бе на 3-а позиция близо до тях. Марко обаче допусна грешка и Рей го изпревари, ставайки 2-и. След това Форес падна в 9-ата обиколка, изпускайки предницата на мотора си.

В този момент изглеждаше, че Рей ще запише лесна победа. Но Дейвис, който не направи добър старт, постепенно настигна Джонатан и Меландри.

Първо той се справи със съотборника си 5 обиколки преди финала, а след това застигна и лидера. В последната обиколка двамата бяха гума до гума, като грешка на Рей в средния сектор позволи на Дейвис да спечели.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *