WorldSSP: Втора поредна победа на Жул Клузел WorldSSP: Втора поредна победа на Жул Клузел

Жул Клузел (NRT) спечели надпреварата в клас Суперспорт на пистата Имола в Италия. Това е втора поредна победа на французина в шампионата. За първата си в Ассен той чака година и половина, а за втората – само21 дни. На пистата Енцо и Дино Ферари в петия старт за годината, на второ и трето място се класираха двама италианци – Федерико Каркасуло (GRT Yamaha) и Рафаеле де Роса (MV Agusta Reparto Corse by Vamag).

В Имола нещата станаха твърде емоционални, тъй като това трябваше да е последното състезание на Кенан Софоглу (Kawasaki Puccetti Racing), който беше 3-и на старта. Той обаче реши да не участва. Пилотът, горлемият шампион на Суперспорт се качи за последно на своя Kawasaki ZX-6R, завъртя една обиколка и влезе в пита. Това обаче не бе единствената драма. При старта петима пилоти се изстреляха напред, а Лукас Махиас (GRT Yamaha) се защитаваше о Клузел и Каркасуло. Така бе до 6-ата обиколка, когато се хлъзна на Риваца и остана 20-и.  Каркасуло направи грешка на 7-ата обиколка и изпревари Сандро Кортезе (Kallio Racing) и Де Роса в последните обиколки, като това му донесе второто място. Де Роса качи машината на MV Agusta на подиума за второто поредно състезание. Четвърти завърши Кортезе, като остана само 0.084 секунди след Де Роса.

Пети стана Ранди Круменахер ( BARDAHL Evan Bros.), като се придвижи от 11-о място и стана новият лидер в шампионата с 81 т. Антъни Уест (EAB antwest Racing) направи победоносно завръщане от травма с 6-о място, а Махиас  бе победен за 7-ото място от Ники Туули (CIA Landlord Insurance Honda) само с една хилядна от секундата. Махиас е само на 2 т. в класирането от Круменахер. Разликата между първия и петия в класирането е само 12 т.  Най-важното обаче е, че разстоянието между първото и петото е сега само 12 точки.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *