WorldSBK: Рей завърши сезона с рекорд на Херес WorldSBK: Рей завърши сезона с рекорд на Херес

Световният шампион в WorldSBK Джонатан Рей (Kawasaki Racing) продължи с отличното си представяне на тестовете на пистата Херес. В последния ден на изпитанията, той направи рекорд на пистата Херес. Със своя мотоциклет  ZX-10RR той даде с повече от секунда по-добро време от рекорда на пистата, като същевременно победи и мотоциклетите от MotoGP на трасето- Времето на британския пилот бе с №,044 сек. По-добро от това на Андреа Яноне със Suzuki. Така Рей приключи сезона непобедим.

На пистата Херес Рей постигна време 1.37.986.Неговият съотборник Том Сайкс (Kawasaki Racing) завърши деня втори, като имаше време 1.38.326. Пилотът от Йоркшир правеше настройки на своят Ninja ZX-10RR и измина 71 обиколки. Дуото на Pata Yamaha Алекс Лоус и Михаел ван дер Марк, също приключи тестовете с позитивни резултати, като изпитваше машините според правилата за 2018 г. Лоус постигна време 1.38.622, трети за деня и в общото класиране, доста конкурентно спрямо пилотите от MotoGP. Ван дер Марк стана 7-и.

По новите правила работеше и пилота на Aruba.it Racing – Ducati Марко Меландри, който събираше информация за техническия екип на Ducati. Меландри направи 76 обиколки, а най-бързата бе 1.39.577, с която влезе в топ 6. Чаз Дейвис се прибра у дома след тежката катастрофа в сряда. Леон Камие (Red Bull Honda) с първото си качване на Fireblade CBR1000RR SP2 постигна 1.39.333, с което стана 4-и в класирането за целия тест.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *