WorldSBK: Меландри най-бърз на тестовете на Филип Айлънд WorldSBK: Меландри най-бърз на тестовете на Филип Айлънд

Марко Меландри от екипа на Aruba.it Racing – Ducati бе най-бърз в първия ден от тестовете на пистата Филип Айлънд в Австралия. Там този уикенд започва световния шампионат на Супербайк. Във ветровитото време на пистата след Меландри се подредиха двамата пилоти на Kawasaki Racing Том Сайкс и Джонатан Рей, като първите 6 пилоти се събраха в една секунда.

Всички пилоти в сутрешната сесия пробваха новите настройки за състезанието, което им предстои. Меландри оглави класирането с време 1:30.726, като Сайкс остана на 0,341 сек. и Рей на 0,533 сек. Няколко пилоти катастрофираха. Сред тях бе и световният шампион Джонатан Рей на завой 11. Това е първото му падане за годината. Жорди Торес също катастрофира на втория завой.  Въпреки силния вятър, особено на първия завой, почете пилоти постигнаха времена по-добри или съвсем близки до най-добрите от миналата година.

След като ветерана в WorldSBK Меландри оглави класирането, съотборникът му Чаз Дейвис стана 10-и с време 1:32,054. И той, и Меландри работиха по настройки за състезанието и електрониката на моторите. Въпреки че и двамата пилоти на Kawasaki Racing катастрофираха на завой 11, те станаха втори и трети, като правеха настройки на байковете си според новите правила.

С двама нови пилоти за 2018 г. Red Bull Honda World Superbike Team показаха, че са готови за новия уикенд. Леон Камие и Джак Ган работиха много усилено. Камие стана 4-и като правеше последни настройки на CBR1000RR SP2. Другият пилот – американецът Ган, се подготвяше за състезание и завърши 17-и. Pata Yamaha изкараха доста време на пистата, за да работят по техния YZF-R1 – по-специално двигателя и други части. Михаел ван дер Марк завърши на 6-о място, а Алекс Лоус даде 8-о време малко преди края на деня.

След като много по-добре чувства вече мотоциклета си RSV4 RF, Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia) си осигури място в топ 7, на 1.147 сек. след лидера. Преди него бе Шави Форес (Barni Racing), който използва два мотоциклета, за да ги настрои. Интересуваше го най-вече поведението на мотора при  излизане от завоите. Той завърши деня 6-и.

Лорис Баз (GULF Althea BMW Racing Team) за първи път излезе на трасето с байка си SS 1000RR, като се стараеше да го изучи на пистата. Той използва същата геометрия на мотора, каквато имаше и на предишните тестове на Портимайо. Баз също настройваше два мотора. Той стана 11-и с време 1:32.157.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *