Volkswagen обяви, че Ducati не е за продажба Volkswagen обяви, че Ducati не е за продажба

След слуховете, че Volkswagen може да продаде Ducati, бордът на директорите на германския производителите на автомобили обяви, че Ducati не се продава. Ръководството спря всякакви сделки за италианския производител на мотоциклети.
Слуховете, които се разпространиха през юни тази година бяха, че Harley-Davidson подготвяха оферта за придобиване на Ducati, след като наеха за консултанти Goldman Sachs за работа по сделката. По информация на Ройтерс, надзорният съвет на Volkswagen, който се състои от равно разделение между корпоративното ръководство и представителите на работниците, е обявил, че не вижда причина да продава.
„Представителите на служителите в надзорния съвет на Volkswagen няма да одобрят продажбата на Ducati, нито на Renk или MAN Diesel & Turbo, – каза говорител на работната група на групата VW за Ройтерс. – Всеки, който може да прочете резултатите от полугодието на VW, трябва да знае: Не се нуждаем от пари, а нашите дъщерни дружества не могат да се хванат в капаните на ловци на сделки“. Потенциалната продажба също не получи подкрепа от семействата Порше или Пиех, които притежават контролен дял от 52% от гласовете във Volkswagen.
Спекулациите, свързани с бъдещето на Ducati, се разпространяват повече от година, след като Volkswagen призна, че е фалшифицирала тестовете за емисии на 11 милиона дизелови автомобила по целия свят и се забърка в грандиозния скандал „дизелгейт“. Harley-Davidson не е единствената марка, за която се смята, че се интересува от Ducati. Спрягаха се имената на компании като Baja, Eicher Motors и Hero Motorcorp. Audi купи Ducati от италианската инвестиционна компания InvestIndustrial за 962 млн. долара през 2012 г. Ducati реализира продажби от 593 млн. евро и през 2016 г. с продадени 55 451 бройки, което представлява ръст на продажбите от 1,2%.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *