В Мишлен променят меките гуми за Катар В Мишлен променят меките гуми за Катар

Френският производител на гуми Мишен, който се завърна в Moto GP, за да замени Бриджстоун от тази година, че ще промени спецификацията на меката смес преди началото на сезона в Катар след 10 дни заради трудностите, които имаха множество пилоти по време на теста от миналата седмица.

По време на тестовете преди сезона имаше доста инциденти на пистата Филип Айлънд в Австралия заради пълен разпад на гумата в дълга серия от обиколки. В Катар все пак катастрофите бяха малко, но отново не липсваха, като дори Валентино Роси падна два пъти на един и същи завой.

”Тук в Катар спецификацията на гумите беше добра за едни, но твърде мека за други”, заяви световният шампион Хорхе Лоренсо. – От Мишлен ни съобщиха, че ще доставят нова, по-твърда гума (която ще включва повече каучук на дясната страна). Смятам, че тази нова гума ще бъде перфектната”.

“Направихме нашия избор за предни и задни гуми, обясни техническият директор на Мишлен Никола Губер. – Условията на пистата се променяха значително през трите дни в Катар и често се случваше да забележим твърде голямо натоварване върху по-меката предна гума. Ще е нужно постоянно да променяме спецификациите с малко с цел да направим гумите здрави. Нямахме никакви проблеми с твърдата смес и гумата, която ще правим сега. Тя ще бъде също толкова надеждна, колкото твърдата ни гума.”

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *