Тони Боу спечели 99-а победа в Андора Тони Боу спечели 99-а победа в Андора

Пилотът на Repsol Honda Тони Боу триумфира в Гран При на Андора по триял – 3-и кръг от световния шампионат. Така той вече има рекордните 99 победи в сериите.

Това е втората победа на Боу за сезона и то у дома пред собствените му фенове, тъй като шампионът живее именно в Андора. С този успех пилотът на Repsol Honda изравни рекорда от 99 победи на Дъги Лампкин. Освен това той увеличи преднината си със 7 т. във временното класиране пред Жерони Фахардо.

Боу се представи отново на високо равнище, въпреки че отделните секции бяха доста трудни и взискателни и всяка грешка ес наказваше скъпо. Тони бе 5-и в секция 11 и завърши втори първата обиколка. Прекрасното каране след това бе страхотен натиск върху съперниците на шампиона, като взе неочаквано максимума от някои секции. Той постигна победата в последния от 30-те сектора с 2 т. предимство.

5b2676f4959eb4.53035615

Такахиса Фуджинами бе един от първите пилоти по трасето, тъй като направи отлична квалификация. Преодоляването на секциите обаче позабави японеца и той изостана на 12-о място, но след това стана 8-и в общото класиране.

Секциите в третата Гран при по триал за сезона бе върху твърд, но широк терен, който се разрушаваше лесно при преминаването на мотоциклетите. Имаше някои трудни за преодоляване височини. Освен това пилотите трябваше да се справят с горещината и задуха, а също и с голямата надморска височина, той като някои участници бяха на над 1300 м в планината Сан Хулия де Лориа.

Следващият 4-и кръг от световното по триал е тази неделя в Говейа в Португалия. Там домакин на надпреварата ще бъде Сенхора дос Вердес Парк.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *