Тимът на МартинЧой завърши на 7-мо място в 8-те часа на Ошерслебен Тимът на МартинЧой завърши на 7-мо място в 8-те часа на Ошерслебен

Българският пистов мотоциклетен пилот Мартин Чой се представи отлично  в последния кръг от световния шампионат по издръжливост – “8 часа на Ошерслебен“ в Германия. Надпреварата премина с много емоции и не малко изненади.

Мартин и отборът му Exteria EKO Racing успяха да завършат на 7-ма позиция в своя клас, след като тръгнаха от 32-рото място на стартовата решетка. По-слабото им представяне по време на квалификациите се дължеше на ограничението в броя гуми, които всеки отбор има право да използва. В желанието си да запазят колкото се може повече гуми за самата надпревара, Мартин и съотборниците му караха със стари, износени гуми и това ги прати на по-задна стартова позиция. Нашият пилот и съотборниците му обаче, бързо успяха да компенсират и да наваксат до 20-та позиция в общото класиране и 10-та в своя клас. Те се сменяха на стинтове с продължителност от час и 5 минути , което е доста повече в сравнение с предходните им състезания, но разреждането на смените беше част от стратегията им да спестят време.

Мартин и отборът му се закрепиха на 10-та позиция почти до края на състезанието. За нещастие, 40 минути преди финала единият съотборник на Чой катастрофира и се наложи моторът да влезе в бокса. Това даде шанс на техниците на тима също да покажат на какво са способни. След броени минути моторът отново беше на пистата, изоставайки само с една позиция – 11-и. По всичко изглеждаше, че това ще е позицията, на която ще завършат, но 20 минути преди края няколко състезатели от конкуренти отбори също катастрофираха и отстъпиха местата си. В крайна сметка, Exteria EKO Racing Team премина финалната линия на 7-мо място в клас Суперщок, повтаряйки успеха си от третия кръг на Световното по издръжливост, който се проведе на Словакия ринг.

Този уикенд  – 15, 16 и 17 юли Мартин Чой отново ще стартира в двата поредни кръга – 5-ти и 6-ти от BMU европейски шампионат по мотоциклетизъм, който ще бъде на пистата “Мотопарк” в Румъния.

 

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *