Тим Гайсер преподписа с Team HRC за MXGP Тим Гайсер преподписа с Team HRC за MXGP

Световният шампион в MXGP Тим Гайсер продължава участието си във висшия клас на световния шампионат по мотокрос, като поднови договора си за още две години със заводския отбор на Honda Racing Corporation.

Не е тайна, че Гайсер или GT243 има желание да се състезава в САЩ, но той, заедно с екипа на Гариболди реши да остане в MXGP, където ще се стреми да донесе отново световната титла на Honda с мотоциклета с № 243 – CRF450RW.
Сегашният договор на Гайсер с Honda, която беше подписана през 2015 г., бе продължен продължава до 2020 г. Словенският пилот се се присъедини към Honda през сезон 2014 и оттогава изкачването му бе забележително. В първата година спечели 6 подиума, а след това през 2015 г.  спечели първото си състезание и така започна пътя му към титлата MX2. На следващата година той стана един от четирима пилоти на Honda, които спечелиха които са спечелили короната в два различни класа в две поредни години.

За сезон 2018 Гайсер ще кара още по-подобреният мотоциклет Honda CRF450RW заедно с Брайън Богер с машина №5 и със съотборника си Калвин Вландерен с №10 с CRF250RW, като всички ще бъдат под тентата на Gariboldi team HRC.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *