Тим Гайсер преподписа с Team HRC за MXGP Тим Гайсер преподписа с Team HRC за MXGP

Световният шампион в MXGP Тим Гайсер продължава участието си във висшия клас на световния шампионат по мотокрос, като поднови договора си за още две години със заводския отбор на Honda Racing Corporation.

Не е тайна, че Гайсер или GT243 има желание да се състезава в САЩ, но той, заедно с екипа на Гариболди реши да остане в MXGP, където ще се стреми да донесе отново световната титла на Honda с мотоциклета с № 243 – CRF450RW.
Сегашният договор на Гайсер с Honda, която беше подписана през 2015 г., бе продължен продължава до 2020 г. Словенският пилот се се присъедини към Honda през сезон 2014 и оттогава изкачването му бе забележително. В първата година спечели 6 подиума, а след това през 2015 г.  спечели първото си състезание и така започна пътя му към титлата MX2. На следващата година той стана един от четирима пилоти на Honda, които спечелиха които са спечелили короната в два различни класа в две поредни години.

За сезон 2018 Гайсер ще кара още по-подобреният мотоциклет Honda CRF450RW заедно с Брайън Богер с машина №5 и със съотборника си Калвин Вландерен с №10 с CRF250RW, като всички ще бъдат под тентата на Gariboldi team HRC.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *