Световна премиера на албума „Firepower” на Judas Priest Световна премиера на албума „Firepower” на Judas Priest

Днес е световната премиера на новия албум на метъл легендите Judas Priest –  „Firepower”. Албумът „Firepower“ съдържа 14 нови песни и излиза след последния проект на бандата “Redeemer of Souls“ от 2014 г. „Firepower“ се издава в стандартна и делукс версии на CD и винил формати. Албумът е наличен в musicmall.bg тук: http://bit.ly/2Hkj1r9

Четири десетилетия легендарна музикална кариера, законодателни албуми, близо 40 милиона продадени копия, множество награди и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо. Това е кратката равносметка за Judas Priest, групата, превърнала се в един от символите, от законодателите на хевиметъла. Днес, 9-ти март, 2018 г., излиза 18-ят студиен проект на групата, озаглавен „Firepower“! У нас албумът се издава в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. „Firepower“ e продуциран от именития Том Алъм, работил с групата върху едни от най-забележителните им албуми – „British Steel“ и „Screaming for Vengeance“. Последният проект, по който музикантите работят с Том Алъм е албумът „Ram It Down“, излязъл през далечната 1988 г. За записите на песните във „Firepower“, музикантите от групата канят още едно голямо име в индустрията – британският хеви метъл продуцент Анди Снийп.

Judas Priest - 2018 - 4

Метъл легендите от Judas Priest представиха вече пилотния сингъл от албума, озаглавен “Lightning Strike” (вижте видеото на: https://youtu.be/CUzcxJNZKC4) и втория – “Never The Heroes” (вижте лирик видеото на: https://youtu.be/V0J3u3_800c)

Българските метъл фенове ще видят Judas Priest отново у нас това лято. България е част от световното турне, което Judas Priest  обявиха в подкрепа на новия албум. Турнето е с име „Judas Priest – Firepower 2018 World Tour” и ще мине през България. Бандата ще бъде хедлайнер на втория фестивален ден на изданието „Hills of Rock“, което ще се проведе на 21 юли в Пловдив. Роб Халфорд, Глен Типтън, Ричи Фокнър, Иън Хил и Скот Травис ще излязат на сцената на фестивала, за да представят както най-големите си хитове, така и песните от новия албум „Firepower“.

Firepower съдържание:

 1. “Firepower”
  2. “Lightning Strike”
  3. “Evil Never Dies”
  4. “Never The Heroes”
  5. “Necromancer”
  6. “Children of the Sun”
  7. “Guardians”
  8. “Rising From Ruins”
  9. “Flame Thrower”
  10. “Spectre”
  11. “Traitors Gate”
  12. “No Surrender”
  13. “Lone Wolf”
  14. “Sea of Red” as made for “Lightning Strike”.

 

Judas Priest - 2018 - 1

Judas Priest  съществуват от 1974 г. и и са една от най-успешните метъл банди. Зад гърба им стоят албуми като BRITISH STEEL от 1980-та, SCREAMING FOR VENGEANCE от 1982-ра, DEFENDERS OF THE FAITH от 1984-та и PAINKILLER от 1990-та година. Най-силните парчета на групата и утвърдили се като метъл химни са Breaking The Law, Living After Midnight и You’ve Got Another Thing Coming.

Judas Priest вдигат високо летвата през годините чрез изключителните вокални способности на Роб Халфорд и страхотната симбиоза между китарите на Глен Типтън и К.К. Даунинг. Бандата е пионер и в сценичната визия като налага кожените дрехи и множество хеви метъл аксесоари. Този стил и до ден днешен е задължителен за всеки метъл фен.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *