Супер скутерът от ново поколение KYMCO AK 550 пристигна в България Супер скутерът от ново поколение KYMCO AK 550 пристигна в България

Най-очакваната премиера на KYMCO за 2017 г. – AK 550 пристигна в България. С него тръпката от пътешествията е още по-силна, тъй като скутерът е съвършество от иновативна технология и първокласен спортен дизайн в сегмента „Super Touring“.

Тайванската компания KYMCO се опитва всеки път да превъзхожда всичко, създадено до момента повече от  50 години, през които откривателския нюх на марката придава характерен облик на всеки нов модел. AK 550 е най-ново поколение скутер, който притежава характеристиките и динамиката на спортен мотоциклет е наистина несравнимо.  Скутерът е с най-ниския център на тежестта в своя клас, което осигурява най-стабилната основа за постигане на максимални възможности за управление. Компонентите на каросерията, са конструирани  така че да бъде постигнат перфектен баланс на теглото между предната и задна част на скутера.

Машината AK 550 има мощно ускорение и забележителна максимална скорост от двуцилиндровия двигател с работен обем  550 кубика. Агрегатът има два режима  – „Full Power“ (Пълна мощност) и „Rain“ (Дъжд), които осигуряват на водача максимално удоволствие от всяко пътуване, при различни метеорологични условия. Моторът има система с кръстосан колянов вал за намаляване на вибрациите на двигателя, автоматичен центробежен съединител  в маслена баня и смазочна система със сух картер, която дава по-дълъг живот на двигателя.

Ниската височина на седалката дава на водача повече увереност при маневриране и подобрява цялостното усещане. KYMCO AK 550 притежава смарт инструментално табло, което мотоциклетистът може да управлява през своя телефон.  Освен това моторът има безключов контрол на запалването.

KYMCO AK 550 е типичен максискутер в клас „Super Touring“, но има много предимства, като например  олекотена алуминиева рама, предно окачване тип обърната вилка, с двойни дискови радиални спирачки Brembo, задно окачване с хоризонтално плаващо рамо, ABS система Bosch 9.1 от ново поколение за постигане на най-къс спирачен път, радиални гуми, с олекотени лети алуминиеви джанти, аеродинамична форма на тялото с FULL LED светлини, LCD смарт табло с Noodoe апликация за телефон, за която сме писали в списанието и в сайта, USB вход, система за отчитане на налягането на гумите (ТРМS), тристепенно подгряване на ръкохватките със светлинен индикатор, ергономична седалка с регулируема облегалка и многотекстурна тапицерия, както и големи пространства за съхранение на багаж.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *