Супер Чой 77 в 7-мото издание на EKO MOTO SCHOOL Супер Чой 77 в 7-мото издание на EKO MOTO SCHOOL

Много тънкости на състезателното каране на мотоциклет сподели европейският шампион Мартин Чой с 30 любители на моторните спортове от цяла България. Това се случи днес, по време на седмото издание на традиционното мото-училище EKO MOTO-SCHOOL.

EKO MOTO SCHOOL 2018_First Start

Мартин каза: „Много се радвам, че продължаваме тази страхотна традиция вече 7-ма поредна година. Благодаря на бензиностанции ЕКО за доверието и за подкрепата. Въпреки че този сезон състезателният ми график е много натоварен, мото-училището е като глътка свеж въздух и ми е много приятно да бъда тук. Срещата с мото-феновете винаги ме зарежда с енергия и въпреки че прекарваме цял ден на пистата, времето минава неусетно. Много ме радва и фактът, че всяка година EKO MOTO-SCHOOL става все по-популярно и привлича повече кандидати. За жалост, няма как да увеличим броя на участниците, без да намалим качеството на обучението. Опитвам се да обърна индивидуално внимание на всеки участник, а това отнема време. Благодаря на всички, които ни изпратиха кандидатурите си и им стискам палци догодина да успеят да се включат.“

„Мото-училището е една от любимите ни традиции. Основната му цел е да подобри уменията на любителите мотоциклетисти и по този начин да повиши пътната безопасност в България. Както знаете, пътната безопасност е една от най-дългосрочните ни социални инициативи и ние с удоволствие инвестираме в нея много усилия и средства от над 10 години“, допълни търговският директор на ЕКО България г-н Стефанос Цорис.

EKO MOTO SCHOOL 2018_Race-1

И тази година участниците в мото-училището пристигнаха от всички краища на България. Някои пропътуваха над 500км, за да карат цял ден рамо до рамо с най-добрия български мотоциклетист. Мото-училището започна с инструктаж, по време на който Мартин обсъди с „учениците“ фундаменталната теория на състезателния мотоциклетизъм. Сред дискутираните теми бяха значението на различните типове гуми, следенето на горивото, правилното превключване на скоростите, съобразяването на скоростта в завоите и много други. Мартин подкрепи всяка теория с реални примери от своята кариера и превърна инструктажа в серия от развлекателни, но поучителни истории. Остатъкът от деня премина в практически упражнения, като „учениците“ се редуваха на групи да излизат с шампиона на пистата. За финал всеки получи сертификат подписан лично от Мартин и си направи с него снимка за спомен.

EKO MOTO SCHOOL 2018_Certificates

Следващата изява на Мартин е още този уикенд (2-3 юни) на писта „Долна Митрополия“ в Плевен, където ще се проведе поредният кръг от републиканския и източноевропейския шампионат. Няколко дни по-късно (7-9 юни) в Германия му предстои и последният кръг от световния шампионат по издръжливост „8 часа на Ошерслебен“.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *