Страхувах се да не ме удари Зарко и допуснах грешка, призна Маркес Страхувах се да не ме удари Зарко и допуснах грешка, призна Маркес

Новият шампион в MotoGP Марк Маркес разкри, че допуснатата от него грешка 8 обиколки преди края на състезанието във Валенсия е била следствие от страха му да не се удари Йохан Зарко от Yamaha Tech 3. Дебютантът на пистата този сезон си изгради име на агресивен пилот, който може да предизвика инцидент.

Пилотът на Honda се нуждаеше само от финиширане в топ 11, за да вземе титлата, без значение как финишира основният му опонент Андреа Довициозо. Потенциален инцидент обаче можеше да доведе до отпадане на Марк и шансове за Дови.

В голяма част от състезателната дистанция Маркес се движеше зад Зарко, но секунди преди да допусне грешка на първия завой успя да го изпревари на последния.

“Движех се зад Зарко, а можех да бъда доста по-бърз, обясни Маркес. – Казах си: Добре, бъди спокоен. Изпреварих го, защото усещах, че скоростта ми е по-добра, но се уплаших. Помислих си, че той е зад мен и ще се ударим.“

Той съумя да задържи мотора си и се върна в очертанията на пистата бързо, разкривайки че му е било прекалено трудно да не поема никакви рискове. В крайна сметка Довициозо претърпя инцидент, след който не успя да финишира, а Марк се качи на последното стъпало на подиума.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *