Shell Helix HX8 e “Продукт на годината 2018“ в категория „Моторни масла“ Shell Helix HX8 e “Продукт на годината 2018“ в категория „Моторни масла“

Shell Helix HX8 ECT 5W30 получи най-голямата награда за иновации, гласувана от потребителите, след като бе избран за „Продукт на годината 2018“ в категория „Моторни масла“. Експертно жури селектира най-иновативните продукти в категорията, а самият продукт е избран за най-новаторски след проведено проучване на Nielsen Bulgaria, обхванало две хиляди респондента. “Продукт на годината” е най-голямата награда за иновации в продуктите на българския пазар, гласувана от самите потребители.

Shell Helix HX8 ECT 5W30 е напълно синтетично моторно масло, съдържащо Flexi молекули, които се адаптират, за да повишат защитата там, където двигателят се нуждае най-много. Flexi молекулите остават неактивни в ситуации с ниско налягане и се активират там, където е необходимо, за да образуват защитни бариери при високи налягания и температури. Подобно на лекарствата, които се движат пасивно в тялото и запазват свойствата си, докато не се активират в правилната област, Flexi молекулите остават неактивни в ситуации с ниско налягане и се активират там, където е необходимо. Иновативната технология на Flexi-молекулите осигурява до 40% по-добра защита от износване в сравнение с индустриалния стандарт. Други допълнителни характеристики на Shell Helix HX8 ECT 5W-30 са: до 45% по-добра чистота на буталото, отколкото индустриалния стандарт, както и ненадмината защита от отложения.

Наградата, която се връчва в България от 2017 г., е създадена през 1987 г. във Франция и сега се връчва в над 40 страни по света със същата основна цел: да насочва потребителите към най-добрите продукти на пазара и да възнаграждава производителите за усилията им да предлагат качество и иновации. Известното лого на „Продукт на годината“ ще бъде приложено към опаковките на Shell Helix HX8 ECT 5W30 и съпътстващите ги комуникационни материали за цялата 2018 година. Това ще даде на потребителите възможност да избират правилно всеки път, когато пазаруват. Наградатa получи Феджа Вукович – Търговски директор на Орбико, компанията, която е официален дистрибутор на смазочни продукти с марката Shell в България.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *