Sei Giorni – специална версия на скутера Vespa GTS Sei Giorni – специална версия на скутера Vespa GTS

Vespa пусна скутер в специална серия Sei Giorni – 6 дни. Скутерът е изработен в чест на своя събрат Six Days Vespa Sport, който е спечелил състезанието International Six Days of Varese (Международните 6 дни на Варезе) през 1951 г., който спечели 6 златни медала.

Скутерът е направен на базата на сегашния Vespa GTS. Стилът му е съвършено класически за марката. Разликата от стандартната версия освен цветовете, са различната светлини и особените ръкохватки. Приборният панел също е различен. Той обединява елегантен кръгъл орнамент с аналогов спидометър на бял фон. В него са въплътени съвременни технологии, които дават на ездача голям обем информация. Стилът на скутера се подчертава от единичната кожена седалка. Тя е в стил Vespa Racing Team от 50-те години. Различни са и черните джанти, панелите и други детайли, включително и кръглия състезателен номер.

Всеки скутер е със спечиланта табела със сериен номер и USB-порт, скрити в багажния отсек. Освен това има ABS, светодиодни фар и стоп светлини. Има и голям брой аксесоари като ветрово стъкло, 42-литров багажник, предни и задни закрепвания за багажника, GPS с навигация Tom-Tom.

Vespa GTS е флагманския модел на компанията с голямо тяло от неръждаема стомана, което е отлично решения за града, но със скутера може да правят и кратки пътувания извън него. Двигателят е съвременен 300-кубиков четиритактов, отговарящ на стандарта Euro4 с течно охлаждане. Той е с мощност 21 к.с. и 22 Нм въртящ момент при 5000 об./мин. Има електрически стартер, CVT трансмисия и 8,5-литров резервоар. Цената не е обявена, но сигурно ще е малко повече от обикновената Vespa GTS. Продажбите ще са предимно за Италия.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *