Saroléa с електрически мотоциклет Manx7 за ТТ на остров Ман Saroléa с електрически мотоциклет Manx7 за ТТ на остров Ман

Един от най-перспективните производители на електрически мотоциклети – белгийската компания Saroléa, представи своя електрически супербайк Manx7, който вече бе пробван в ТТ на остров Ман, а същи бе тестван и от Лорис Капироси. Машината е предназначена за клиенти, които искат да се състезават и на Ман, и в други шампионати.

Могорът има доказани качества и затова бе доста чудно, че Dorna Sports избра един доставчик на машини за електрическата серия E-MotoGP на ФИМ – Energica. За електрическата Световна купа през 2019 г. Energica измести доста по-достойни кандидати, само защото има голямо серийно производство.

Основното предимство на Saroléa Manx7 пред конкурентите освен мощността е и теглото. Мотоциклетът е значително по-лек, благодарение на изцяло карбоновите шаси и обтекатели. Рамата също е от карбон.

За задвижване се използва трифазен електромотор с мощност 204 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Предната вилка е обърната вилка на Öhlins FGRT-200, а задният амортисьор е Öhlins TTX36. Спирачната система е с радиални 4-бутални апарати Beringer Aerotec отпред и обикновен двубутален апарат Beringer Aerotec отзад.

Saroléa предлага три варианта на акумулатори 14,18 и 22 киловатчаса, от които зависи не само пробега от 230 до 330 км с едно зареждане, но и цената. Базовата е 42 975 €, а върховата е 48 760 €. За да се изработят поръчаните мотоциклети от Saroléa, трябва да се направи поръчка, подплатена с авансово плащане от 5000 €. Останалата част ще се плаща на вноски, след като е получен мотоциклета. Първата партида е от 250 машини.

Стефан Илиев

  • Ники Петров

    04.01.2018 #1 Author

    204 HP на гумата ??? А тези 450 Nm , без блокираща система няма да имат полза май ???

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *