Съндърланд най-бърз в 3-ия етап на Дакар, връща си лидерството Съндърланд най-бърз в 3-ия етап на Дакар, връща си лидерството

Миналогодишният победител Сам Съндърланд с KTM взе втора победа в тазгодишното издание на рали Дакар и се върна начело в генералното класиране. Той беше най-бърз в 3-ата отсечка между Писко и Сан Хуан на територията на Перу с дължина 296 км.

Британецът остави зад себе си Кевин Бенавидес с Хонда и Пабло Кинтанила с Хускварна.

Досегашният лидер в генералното подреждане Хоан Бареда Борт с Хонда загуби близо половин час в етапа заради грешка в навигацията и се срина в подреждането. Там втори е Бенавидес (+4:38 мин), а трети Кинтанила (+7 мин).

benavides

При автомобилите Насър Ал-Атия с Тойота спечели втора етапна победа на рали Дакар. Катарецът изпревари с 4 минути шампиона Стефан Петерхазел с Пежо 3008 DKR.

От 3-о до 5-о място се наредиха останалите 3-ма пилоти на френската марка – Сайнц-старши, Депре и Льоб, следвани от Де Вилиер с Тойота. По този начин Петерхазел поведе в общото подреждане, като е на 3 мин пред Депре, а Ал-Атия излезе на 3-о място (+7:43 мин).

Драма преживя пилотът на X-Raid Mini Мико Хирвонен. Той спря за отстраняване на повреди за 1 час и половина, с което на практика загуби шансове да се бори за призово класиране.

naser

При машините ATV убедителна победа записа Игнасио Касале с Ямаха, за който това е 3-и успех от 3 отсечки. Той изпревари Алексис Ернандес с близо 9 мин и Пабло Копети с почти 15 мин.

Така в общото класиране чилиецът вече има 26:13 мин аванс пред Сергей Карякин с Ямаха и 26:43 мин пред Копети със същата машина. Карякин завърши етапа на 9-о място.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *