Роси се концентрирал върху новия двигател на Yamaha Роси се концентрирал върху новия двигател на Yamaha
Валентино Роси се е концентрирал върху новия двигател на Yamaha по време на втория ден от тестовете на отборите от MotoGP във Валенсия след... Роси се концентрирал върху новия двигател на Yamaha

Валентино Роси се е концентрирал върху новия двигател на Yamaha по време на втория ден от тестовете на отборите от MotoGP във Валенсия след края на сезона вчера. Доктора сподели, че конструкторът е предоставил на него и съотборника му Маверик Винялес няколко двигателя, които да сравнят.

В крайна сметка Роси завърши деня 7-и, на 0.691 сек зад световния шампион Марк Маркес с Repsol Honda. “Това бе важен тест и грешките са неприемливи, обясни Роси. – Валенсия не е фантастично място за оценка на двигател, защото е доста малка писта. Но все пак ни дава опорни точки, по които ще продължим да работим и на Сепанг след 10 дни.”

Според Валентино обаче двигателят не разрешава проблема на конструктора със задната гума, която провали втората половина от сезона на него и Винялес. Ветеранът от Тавулия се надява в края на януари на следващия официален тест в Yamaha да бъдат готови с решението си за новия двигател.

Избраният за дебютант на годината Йохан Зарко от Yamaha tech 3 пък тества тазгодишния мотор на Yamaha във Валенсия. Цял сезон той кара с машината на японците от 2016 г. и на не малко места се справяше дори по-добре от Роси и Винялес, които използваха всичко най-ново от конструктора. На теста във Валенсия той излезе с 2017 M1 и остана доста доволен.

“Щастлив съм и харесвам новия мотор. Започнах деня с моята машина и по-късно се качих на версията за 2017, за да мога да направя известни сравнения. Като цяло, усещането бе доста добро, каза Зарко. – Излязох за бърза обиколка с нови гуми и не бях далеч от квалификационното си време. Бях само с 1 или 2 десети по-бавен. Използвам много по-малко енергия, което ми харесва.”

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *