Роси се концентрирал върху новия двигател на Yamaha Роси се концентрирал върху новия двигател на Yamaha

Валентино Роси се е концентрирал върху новия двигател на Yamaha по време на втория ден от тестовете на отборите от MotoGP във Валенсия след края на сезона вчера. Доктора сподели, че конструкторът е предоставил на него и съотборника му Маверик Винялес няколко двигателя, които да сравнят.

В крайна сметка Роси завърши деня 7-и, на 0.691 сек зад световния шампион Марк Маркес с Repsol Honda. “Това бе важен тест и грешките са неприемливи, обясни Роси. – Валенсия не е фантастично място за оценка на двигател, защото е доста малка писта. Но все пак ни дава опорни точки, по които ще продължим да работим и на Сепанг след 10 дни.”

Според Валентино обаче двигателят не разрешава проблема на конструктора със задната гума, която провали втората половина от сезона на него и Винялес. Ветеранът от Тавулия се надява в края на януари на следващия официален тест в Yamaha да бъдат готови с решението си за новия двигател.

Избраният за дебютант на годината Йохан Зарко от Yamaha tech 3 пък тества тазгодишния мотор на Yamaha във Валенсия. Цял сезон той кара с машината на японците от 2016 г. и на не малко места се справяше дори по-добре от Роси и Винялес, които използваха всичко най-ново от конструктора. На теста във Валенсия той излезе с 2017 M1 и остана доста доволен.

“Щастлив съм и харесвам новия мотор. Започнах деня с моята машина и по-късно се качих на версията за 2017, за да мога да направя известни сравнения. Като цяло, усещането бе доста добро, каза Зарко. – Излязох за бърза обиколка с нови гуми и не бях далеч от квалификационното си време. Бях само с 1 или 2 десети по-бавен. Използвам много по-малко енергия, което ми харесва.”

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *