Роси няма да участва в следващите 2 състезания от MotoGP Роси няма да участва в следващите 2 състезания от MotoGP

Валентино Роси ще има нужда от 30-40 дни, за да се възстанови от операцията на крака, която претърпя тази седмица. Шампионът от MotoGP счупи крака си по време на мотокрос тренировка в четвъртък и бе приет в болница, където беше опериран по спешност.

Преди 2 дни Роси бе изписан от болницата в Анкона, Италия, но хирургът, който е извършил е операцията, го е предупредил, че ще има нужда от около месец, за да се възстанови. Доктор Рафаеле Паскарела коментира, че операцията е минала успешно и допълни:

„Преди всичко искам да кажа, че Валентино е добре, което е най-важното за нас. Мисля, че със сигурност ще трябва да почива между 30 и 40 дни и чак след това ще преценим как да продължим в следващите седмици“.

Във въпросните 40 дни в календара на MotoGP има две състезания – на Мизано и Арагон, а след тях идват три поредни, които започват на 15 октомври: Мотеги, Филип Айланд и Сепанг.

Това не е първата травма на десния крак на Роси. През 2010 г. на Муджело Валентино катастрофира, ранявайки точно него. Според доктор Паскарела обаче, това няма да се отрази на сегашното му възстановяване, защото костта е зараснала 4-5 месеца след първия инцидент.

Асен Стоянов

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *