Роди се двулитров британски нейкид Moto Corsa 2K Роди се двулитров британски нейкид Moto Corsa 2K

 

Един обикновен британски дилър на мотоциклети на различни марки – компанията Moto Corsa обяви, че през 2019 г. ще пусне мотоциклет собствена разработка и естествено производство. Ситуацията на мотоциклетния пазар в Европа, а и във Великобритания не е много радваща. Въпреки това от Moto Corsa мислят, че ще се търсят ексклузивни и скъпи машини, построени на базата на технологично остарелите и недотам надеждни агрегати от компании S&S.

Затова те обявиха, че ще пуснат първия си нейкид Moto Corsa 2K, който е разработен в компанията T3 Racing, които са проектирали мотоциклета Spirit Moto2. Тази машина се представя добре в британския пистов шампионат. Moto Corsa 2K ще има двигател V-Twin с въздушно охлаждане от S&S с обев 1961 куб. см, мощност 100 к.с., въртящ момент 183 Нм и 5 степенна скоростна кутия.

Мнозина смятат, че някои от топ мениджърите на Moto Corsa иска да има премиум мотоциклет, а после изведнъж му е хрумнало, че може да се търсят и на пазара. Не е ясно доколко мотоциклет, чиито двигател и с остаряла архитектура, с долен вал,ще се търси на пазара. Moto Corsa 2K за 2019 г. ще бъде със стоманена рама, спирачна система Beringer и окачване Ohlins. На всичко отгоре цената му е доста соена – 40 000 паунда. Всяка година от Moto Corsa 2K ще трябва да се произвеждат по 20 бройки.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *