Райчо Сивенов стана Пътен полицай №1 на 2017 г. Райчо Сивенов стана Пътен полицай №1 на 2017 г.

В Стара Загора завърши 25-ия юбилеен конкурс „Пътен полицай на годината“. В индивидуалното класиране победата грабна Райчо Сивенов от ОДМВР- Смолян, а екипът от родопския град – Сивенов и съотборника му Васил Бакалски спечелиха победата в отборното класиране.

Това е първа титла в кариерата на Райчо Сивенов, въпреки че от доста дълго време е в отбора на ОДМВР- Смолян. Втори след Сивенов се нареди Лъчезар Близнаков от СДВР, който стана първи при майсторското управление мотоциклет, а на трето бе Васил Бакалски. Близнаков е миналогодишният победител в състезанието.

В отборната надпревара след смолянските пътни полицаи се наредиха и колегите им Момчил Григоров и Илиян Генков от ОДМВР-Габрово, а третото място бе за Мартин Кондов и Тодор Грозев от ОДМВР-Добрич.

www.cross_.bgphoto_new_gallery2017100152eee79e91c4975793eaa95a38da6511-054046f3d5471ca0b272c6f22f18ee602685a518

В теоретичния изпит по специализирана подготовка най-добре се представи Момчил Григоров от Габрово, на второ място застана Здравко Христов от ОДМВР-Варна, на трето Лъчезар Близнаков от СДВР. На стрелба с пистолет най-точен бе Мартин Стоянов от ОДМВР-Перник, зад него застана Мартин Кондов от ОДМВР-Добрич, а трети се класира Димитър Алексиев от ОДМВР-Плевен. Другата дисциплина, в която мериха сили участниците в състезанието бе оказване на долекарска помощ. Там призът бе за Момчил Григоров, а след него 2-ри се класира Мартин Маринов от ОДМВР-Ямбол, а трети – Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен.

Най-добри качества в управлението на автомобил показа Тодор Грозев от ОДМВР-Добрич, зад него застана Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, а трети – Александър Марков от ОДМВР-София. По управление на мотоциклет най-добри умения демонстрира Лъчезар Близнаков от София, следван от Георги Соколов от ОДМВР-Кюстендил, а 3-и бе Райчо Сивенов.

IMG_20170930_120433

На церемонията по награждаването в Стара Загора присъстваха областният управител Гергана Микова, началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП комисар Бойко Рановски, директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, главният секретар на СБА Стоян Сентов, който награди победителите при автомобилистите и връчи златна карта на СБА на Райчо Сивенов. Ген. Румен Миланов, бивш началник Пътна полиция даде наградите на най-бързите мотоциклетисти. Зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска награди пък най-добрите в оказването на долекарска помощ. На състезанието присъстваха гости от пътната полиция на Румъния, Гърция и Холандия.

представители на румънската, гръцката и холандската пътни полиции.зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, генералният секретар на СБА Стоян Сентов и началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП комисар Бойко Рановски, директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, ген. Румен Миланов, бивш началник Пътна полиция, представители на румънската, гръцката и холандската пътни полиции.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *