През 2018 г. възраждат легендарните британски мотори Levis През 2018 г. възраждат легендарните британски мотори Levis

Слуховете, че в мотоциклетния свят ще се появи отново легендарната британска марка Levis, се чуват отдавна. Дори през 2016 г. се появиха рисунки на бъдещ модел. Сега обаче новата поява на британските мотоциклети и на път д стане реалност.

16801

Преди по-малко от две години автомобилният дизайнер Фил Бевън придоби правата върху търговския знак на Levis. Заедно с тях той взе и правата на 10-цилиндровия двигател Connaught V10, разработен от инж. Тим Бишоп през 2010 г. Този мотор е бил предназначен само за състезанията Суперкар, но проектът се провалил. Двигателят Connaught V10 има уникална модулна конструкция и е невероятно компактен. Той не само може да се мести на рабата на мотоциклета, но и да се намалява или увеличава броят на цилиндрите.

Така моделът ще бъде с 6 от 10-те възможни цилиндри и ще има мощност от 130 коня при обем 1200 куб. см. Възродената марка Levis планира да покаже модела си в края на 2018 г. като кафе рейсър. Поне това личи от рисунките и показаният прототип. Рамата ще бъде стоманена с алуминиеви елементи, обърната вилка и двигател V6.

Според плановете, за две години, заводът, който се намира на легендарния остров Ман, ще произвежда 52 мотора годишно. През 2020 г. един от тези мотоциклети може да повтори успеха на двутактовия Levis 250, който през 1920 г. спечели състезанието ТТ на остров Ман в класа си.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *