Представиха обновеният Husqvarna FS 450 Supermoto за 2019 г. Представиха обновеният Husqvarna FS 450 Supermoto за 2019 г.

Машините от супермото не са особено популярни, особено спортните. Те се предлагат от отделни производители, а един от лидерите в класа е Husqvarna FS 450 Supermoto, чиято обновена версия бе представена наскоро.

Husqvarna FS 450 Supermoto за 2019 г. не е напълно ново поколение, но мотоциклетът е получил сериозни промени. Естествено Husqvarna FS 450 Supermoto за 2019 г. е технически свързан с клосовата и ендуро версията от гамата на производителя. Това значи, че за 2019 г. двигателят има предишната пикова мощност от 63 к.с., но е с преработена глава на цилиндъра, която е по-лека с 500 гр. Това е направило новият 449.9-кубиков мотор най-компактния и лек в класа – общо 27.3 кг. Традиционно за модела Supermoto, скоростната кутия е със съединител Suter с главен хидравличен цилиндър Magura.

По окочването всичко е същото като в предишната версия, на са променени базовите настройки. Предната вилка е 48 мм WP AER, а задния амортисьор е WP DCC, като е променено буталото. Рамата също е без големи промени, но е боядисана в синьо, за да се отличава от модела за 2018 г. Подрамата обаче е променена, като е „срязана“ и е с композитен елемент, като така са свалени още 250 грама от теглото. Така инженерите като са пестили оттук-оттам са свалили сухото тегло на 102.9 кг.

В Husqvarna FS 450 Supermoto за 2019 г. има още малки изменения: в кормилото, в тръбопровода за горивото, опростен е достъпа до дросела, обновена е системата за охлаждане, преработена е изпускателната система, увеличен е диапазонът за регулиране на съединителя с 5 мм, поставени са системите launch control и traction control. Цената на новия Husqvarna FS 450 Supermoto в Европа е 10900 €.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *