Представиха новият Triumph Speed Triple S/RS за 2018 г. Представиха новият Triumph Speed Triple S/RS за 2018 г.

Не една, а две версии на новия нейкид Triumph Speed Triple представиха вчера хората от Хинкли. Това са двата модела Speed Triple S и RS. Тъй като това не се само козметични промени, а съвсем нов модел, то мотоциклетите бяха представени с ново окачване, нов двигател и други подобрения.

Сега новият мотор е запазил обема си от 1050 куб. см, но е със 105 нови компонента. Така двигателят е станал по производителен и са увеличени оборотите – с 1000 об/мин. Мощността е от 148 к.с., а въртящият момент е 116 Нм. Двигателят е по-лек като тегло и е с преработена изпускателна система, в която са променени ауспусите, в които ясно и отчетливо се чува звукът 3-цилинровия редови агрегат. Във версията RS е поставен ауспух Arrow, който довежда до още по-невероятен звук. И на двата модела е монтирана 6-степенна скоростна кутия с приплъзващ съединител и куикшифтър, която е модернизирана.

От Triumph твърдят, че новият Speed Triple е най-добрият в семейството, включително и като управление. Това есъвсем логично, тъй като е променено цялото шаси. Всъщност рамата, подрамата, междуосието са като в предишния модел, но всички компоненти са нови.

Версията Speed Triple S за 2018 г. е с напълно регулируема 43 мм вилка Showa USD и моноамортисьор Showa, като те са с напълно нови настройки. Моделът Speed Triple RS за 2018 г. има вилка Öhlins NIX30 и моноамортисьор Öhlins TTX36. И двете версии – S и RS са оборудвани от радиални моноблокове Brembo M4.34, но RS има регулируем спирачен цилиндър.

Историята на Triumph Speed Triple започва през 1994 г., когато новият модел бе наречен Daytona 900. В Triumph винаги са се отнасяли с особено внимание към детайлите. Затова новият Street Triple е с пулт за управление, на който бутоните са осветени. Има отделен бутон за избор на 5-те режима на работа на мотора. Естествено има круизконтрол, безключово стартиране на двигателя key less, LED-светлини и USB изход за зареждане на различни уреди.

Единственият недостатък на изцяло новия Triumph Speed Triple S/RS е, че той продължава да е един от най-тежките нейкид машини с голяма кубатура на пазара. При представянето на модела вчера не бяха обявени цени, но заради големия интерес кам мотоциклета, производителят скоро ще ги обяви.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *