Представиха новия Royal Enfield Classic 500 Pegasus за 2018 г. Представиха новия Royal Enfield Classic 500 Pegasus за 2018 г.

Royal Enfield представи новия си модел Classic 500 Pegasus, който е създаден във военен дух и стил от Втората световна война. С него индийският производител иска да отдаде почит към британското минало на марката. По-точно на легендарната машина, наречена Летящата бълха или Royal Enfield WD/RE 125 Flying Flea. С този мотоциклет е воювал парашутен полк по време на втората световна война.

Историческият Royal Enfield WD/RE 125 Flying Flea е бил лек мотоциклет, който се произвежда от 1930 г. до 60-те години на миналия век. По време на войната, британското командваре решава да изпрати десант в тила на врага и им трябвало нещо, с което да се придвижват на големи разстояния. Първо използвали велосипеди, но е били неефективни. Така на въоръжение идва лекия и надежден байк, който развива до 65 км/ч. Освен това теглото на Royal Enfield WD/RE 125 Flying Flea е само 60 кг. Затова от Royal Enfield решиха на направят новия си модел.

Royal_Enfield_Pegasus_16

Royal Enfield Classic 500 Pegasus е на базата на модела Classic 500 и технически не се отличава от него. Четиритактовият двигател е с обем 499 куб. см, мощност 27.2 к.с и въртящ момент от 41.3 Нм. Разликата е, че Royal Enfield Classic 500 Pegasus е с военни цветове, а също има жълта лента на картера, с която е означен центъра на тежестта и тъкмо там трябва да бъде трябва да се натоварва мотоциклета и да не се пречупи при скок от самолета. Заедно с военния цвят на Pegasus е оборудван с кафяви ръчки на кормилото, черни джанти, изпускателна система и кикстратер, текстилни куфари с кожени ремъци и месингови катарами. Ако това не е достатъчно на бъдещия собственик, има цял каталог с аксесоари.

Royal Enfield Classic 500 Pegasus ще бъде произведен в лимитирана серия от 1000 бройки. От тях 190 ще бъдат за Великобритания, а поръчките за машината се приемат от юли. Цената за Европа е около 5700 евро.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *