Представиха хибриден мотоциклет TVS Zeppelin Cruiser Представиха хибриден мотоциклет TVS Zeppelin Cruiser

По време на изложението Auto Expo 2018,  индийската компания TVS Motor представи хибриден мотоциклет. Индийците са в тясно сътрудничество с BMW Motorrad и сега показаха концепция на хибриден круизър с малка кубатура, наречен TVS Zeppelin Cruiser.

Круизърът е доста унифициран и много прилича на TVS Apache, който от своя страна е почти еднакъв с BMW G310R. TVS Zeppelin Cruiser привлече внимание не с това, че е първи опит на компанията да направи мотор от този клас, а с интересната концепция. Мотоциклетът е с хибриден двигател E-Boost, в трансмисията TVS Zeppelin Cruiser е вграден малък електромотор с мощност 1.2 кВт, който изпълнява функция на стартер-генератор. Той помага на малкия едноцилиндров двигател с обем 220 куб. см и мощност 20 к.с. при ускорението. Добавянето на въртящ момент е 20%. Така той достига при TVS Zeppelin Cruiser 22 Нм.

Другата разлика от платформата BMW G310R, това е задвижването. Инженерите на TVS Motor са сложили композитен ремък вместо стандартната верига. Това ще се отрази на теглото на TVS Zeppelin Cruiser, а също и на издръжливостта на елемента. Няма никакви новости по окачването – отпред вилката е 41 мм, отзад е с моноамортисьор. Спирачките също са стандартни с радиален апарат Bybre с 300 мм спирачни дискове и ABS.

Като оборудване, TVS Zeppelin Cruiser е снабден с възможност за изход към Интернет. Може да се включи Bluetooth, фаровете и мигачите са с LED, а има и вградена камера. По всяка вероятност TVS Zeppelin Cruiser ще влезе в производство в края на 2018 г.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *