Представиха електрическия скутер Kymco Ionex Представиха електрическия скутер Kymco Ionex

Тайванският производител Kymco отдавна подготвя електрически скутер. Най-после той бе показан, като премиерата му бе пусната пряко по Интернет. Така изключително много мотофенове видяха новия Kymco Ionex.

Kymco-iONEX-014

Kymco Ionex наистина е новият електроскутер на компанията, но вниманието бе концентрирано на системата за смяна на батериите. Става дума за това, че акумулаторните системи Ionex са със стандартни размери и от Kymco планират да създадат инфраструктура, която да обслужва цялата бъдеща моделна гама. Смисълът е в това, че където и да отидете, можете да смените изтощения акумулатор с нов, напълно зареден. Така може да се намали времето за зареждане до нула. Оставеният от вас „изпразнен“ веднага започва да се зарежда от устройството. Това изисква многобройни зарядни станции, които да са навсякъде.

0_191b48_a72bdebf_orig

Kymco Ionex е само началото на пътя на компанията в посока на електрическите скутери. От Kymco обаче имат твърдо намерения да реализират амбициите си. Ionex е с два сменяеми акумулатора с тегло по 2.5 кг и един стационарен отзад, ако споменатите два се изтощат. Така винаги е възможно да се стигне до зарядно устройство. Така с трите устройства, общата автономност на Kymco Ionex достига до 200 км.

От Kymco възлагат големи надежди на системата и смятат да реализират своята електрическа програма в 20 страни по света. Предвиждат се и 10 нови електрически модела.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *