Правят филми за Феручо Ламборгини и Енцо Ферари Правят филми за Феручо Ламборгини и Енцо Ферари

Животът на известния инженер и производител на автомобили Феручо Ламборгини (1916 – 1993) ще бъде пренесен на големия екран, след като за това бе сключен договор с компанията AMBI group. Холивудската компания на Андреа Йерволино и Моника Бакарди ще финансира и продуцира биографичния филм за италианския бизнесмен. Лентата ще е базирана върху книга, написана от сина му Тонино.

Филмът „Ламборгини – Легендата“ ще бъде заснет през лятото следващата година в Италия. Той ще фокусира вниманието върху ранната кариера на Феручо Ламборгини като производител на трактори и военни коли, преди да започне да произвежда спортни автомобили, което са сред най-добрите, създавани някога.

„Гордея се, че ще продуцирам филм за човек икона, който е оказал толкова голямо влияние върху света. Феручо Ламборгини е бизнесмен пионер, който донесе слава на Италия. Благодарение на него не само италианските автомобили, но и всички продукти, произведени в Италия, станаха популярни в целия свят“, заяви Йерволино.

Подготвя се още една лента със сходна тематика – Крисчън Бейл ще се снима във филм за Енцо Ферари, основателя на компанията за производство на автомобили Ферари, който почина през 1988 г. Режисьор на филма ще е Манфред Ман, а снимките трябва да започнат също през лятото следващата година.

Асен Стоянов

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *