Показаха новият Jawa 350 OHC Показаха новият Jawa 350 OHC

Чешката мотоциклетна компания Jawa показа нов мотоциклет, задвижван от 350-кубиков едноцилиндров двигател, наречен 350 OHC.

Моделът използва копие на двигателя Honda XR400, който е произведен от китайската фирма Shineray, но с впръскване на гориво. Двигателят е с мощност 26 к.с. и машината постига максимална скорост от 120 км/ч. Двигателят на новия модел е с впръскване на гориво и е първият мотор Jawa, който има ABS. Както се очаква, новият байк за 2017 г. 350 OHC е съвместим със стандарта Euro4.
Теглото е сравнително ниско – 154 кг, а резервоарът на мотора събира 17 литра гориво. Спирачната система е един диск от 305 мм отпред и от барабанна спирачка от 160 мм отзад.
Сега Jawa е собственост на индийския гигант Mahindra, който купи чешката марка в същото време, когато купи и британската BSA, за която пишем в новия брой на сп. Moto Club. Jawa може да се върне на индийския пазар, за да стане конкуренция на Royal Enfield. Между другото, Jawa има славна история в Индия, като чешките мотоциклети бяха сред най-желаните и търсени през 70-те и 80-те години, преди да затворят фабриката в Карнатака през 1996 г.
350 OHC има известна ретро визия и не е много по-раздлична от старите машини от моделите Jawa и CZ.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *