Педроса много доволен от подготовката си за новия сезон Педроса много доволен от подготовката си за новия сезон

Пилотът на Repsol Honda в MotoGP Дани Педроса заяви, че се чувства много по-доволен от тазгодишната си предсезонна подготовка в сравнение със същото време миналата година. Миналият сезон бе и един от най-неуспешните за испанеца още от дебюта му в кралския клас през 2006 година заради фрактура в ключицата, лишила го от участие в три състезания, и заради затрудненията с новите гуми Michelin.

Въпреки трудния край на сезон 2016, Педроса бе един от най-силните пилоти по време на зимната подготовка, завършвайки с пето най-добро време на Сепанг, а в последвалите два теста – на Филип Айлънд и Лосаил, остана трети, като бе по-бърз от своя съотборник Марк Маркес.

„Със сигурност съм по-щастлив от миналата година по това време. Очевидно все още има какво да подобрим в своята машина, но се надяваме да останем с тази си увереност и в предстоящите състезания от началото на сезона. Нашият тим свърши чудесна работа още от началото, сподели Педроса.

– Поиграхме си малко с настройките, вследствие на което добихме по-голяма увереност. Времената се подобриха, скоростта също. Прогресът през последните три часа от последния ден в Катар беше много позитивен“.

Педроса направи и някои промени в своя екип. Той се раздели с шефа на екипа си, а бившият механик на Скот Рединг – Джакомо Гидоти започна работата си с него. Испанецът вярва, че тези промени също са оказали нужното въздействие върху формата му.

„Миналата година имахме различна ситуация, но сега доста неща са променени – гумите, машината, екипа и самият аз. Това ме кара да се чувствам уверен, дава ми мотивация. Трудно е да знаеш къде всъщност се намира всеки един пилот, но е важно да не се губи увереността от тези първи дни с мотоциклета“, завърши Педроса.

Асен Стоянов

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *