Отново благотворителен мото рок фестивал „Побит камък 2017“ Отново благотворителен мото рок фестивал „Побит камък 2017“

Мотоклуб „Калашниците“ отново вдигат своя традиционен летен благотворителен купон – мото рок фестивала „Побит камък 2017“. Той се организира за седма поредна година, в полите на парк Витоша, в местността Побит Камък, до с.Нови хан,

Във фестивала ще вземат участие девет разтърсващи рок банди, които в периода от 7 до 9 юли ще повдигат настроението на хиляди рок и метъл фенове от страната и чужбина. Както винаги, фестивалът е с благотворителна цел. С годините МК „Калашниците“ са показали и доказали не веднъж, че рокаджийте са хора със отворени сърца, а не бунтари и нехранимайковци. За 7 години, а със събитията, организирани от тях, са направени 7 благотворителни акции за болни деца и още над 10 за пострадали и болни възрастни хора. За леченията им са събрани над 50 000 лева, които в повечето случаи са дали резултат. Тази година акцията, за която ще се борят всички дошли на мото рок фестивала, ще е за малкия Мирослав – на 3 годинки, страдащ от детска церебрална парализа – G80.1, който се нуждае от активно лечение в чужбина.

MIRO

След откриването на феста от кмета на община Елин Пелин и актьора Красимир Коцупаров, на концертната програма ще положат началото, пловдивската банда STEELERS. По време на едночасовия си сет с кавър парчета на известни рок банди, те ще изпълнят и много авторски песни.

След група STEELERS  следват ELINOR с трибют към немската машина RAMMSTEIN. Група  ELINOR се създава в началото на 2009 г. Инициатор е Драгомир Балджиев. Идеята за музикалния стил на групата е да бъде разновидност на рок музика с по-монотонно звучене, повтарящи се китарни рифове, напомнящи индустриални машини.

Петъчната вечер ще завърши с невероятния концерт на група ЕПИЗОД.  Те са подготвили сет лист от най-известните си парчета с текстове по творбите на Иван Вазов и Христо Ботев.

В събота, след почетната обиколка до гр. Елин Пелин и отдаване почитта на писателя Елин Пелин, мотоклуб „Калашниците“ ще ви забавляват с множество игри с награди до 17 часа, когато на сцената ще се качат PACE RIDE – базирана в София рок банда, създадена през 2008 г. Корените на бандата могат да бъдат проследени от началото на 90-те, когато Валентин Гюевски (бивш член на БТР) и Ставри Ставрев (бивш музикант в Импулс, FDB и Конкурент) се запознали в турнета. В момента в групата взимат участие : Валентин Гюевски – вокал и китари, Радослав Йовчев – бас, Ставри Ставрев – барабани и Светослав Гюевски – китари.

След PACE RIDE, трибют бандата на GUNS N’ ROSES от София “BRUMS N’ NOISES” ще изпълнят близо 20 песни на легендарната рок група, интерпретирани по собствен начин от:  Боби Косатката – вокали (Der Hunds), Иво Пешев – соло китара (Skitnicks, Vulgar Bulgar, Pistamashina),  Петко Петров – бас (Drink Theatre, Alegorist, Alive), Симеон Германов – ритъм китара и бекинг вокали (Dubotur, Babas and Djados) и Чефо Трайков – барабани (Zuum, Hedshot, Sheky Band)

Следва трибюта на HED SHOT към армено-американската вихрушка SYSTEM OF A DAWN. HED SHOT e проект създаден от професионални музиканти единствено с идеята да свири парчета на групи като GODSMACK, SYSTEM OF A DOWN, HED P.E. Към момента те са една от най-добрите трибют банда изпълняващи сетове на тези групи.
Младата банда от Хасково – DIFFERENT HIGHWAY, която миналата година беше една от победителите в реалитито – „Голямото рок междучасие“ по националната телевизия, ще застъпи в късните часове. Със авторските си парчета и кавърите към Deep Purple, Rainbow, DIO, White Snake, Metallica, Judas Priest, Iron Maiden, те ще нажежат настроението на публиката преди на огромната сцена на „Побит камък – 2017“, да се качат великаните от АХАТ.

Групата АХАТ е създадена през далечната 1986 г. През 1988 г.  записват песента си “Черната овца”, която остава една от най-ярките емблеми на българския хеви метъл. През лятото на следващата година групата издава дебютния си албум “Походът”. През 1994 г.  издават “Изпод руините”.  Сега – 31 години по-късно, АХАТ излизат отново на сцена пред родната публика след дълги години застой. Концерта им на 8 юли на Благотворителния фестивал – „Побит Камък – 2017г.“, ще положи началото на предстоящо турне на бандата в страната.

Организаторите от Калашниците както винаги са подготвили още много изненади, игри и томболи с награди, пищна заря и светлинни ефекти. На терена на Побит Камък ще има кетъринг, предлагащ съблазнителни мезета, както и два бара за различни напитки. Терена разполага със няколко поляни, засенчени със липови и тополови дървета предлагащи страхотна сянка на къмпингуващите посетители на фестивала, Ще бъде осигурен и безплатен WiFi интернет.

Благотворителният фестивал „Побит Камък-2017“ ви очаква, от 7 до 9 юли в с. Нови хан, на 20 км от столицата посока Пловдив. Малкият 3-годишен Миро също очаква вашата помощ, за да се лекува.

За повече информация посетете официалния сайт на клуба : WWW.KALASHNICITE.COM или страницата във facebook

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *