От Париж до Мароко със скутер Peugeot Django От Париж до Мароко със скутер Peugeot Django

Приключението с мотоциклет е нещо естествено. Но със скутер – не съвсем. Тъкмо такова различно приключение си заформиха Клеманс Котен и Лиса Алексенко, които пътуваха от Париж до Маракеш със 125-кубикови скутери Peugeot Django. За 50 дни двете млади дами  изминаха 4200 км, като минаха по някои от най-отдалечените пътища на Eвропа и Мароко, като срещнаха различни култури по пътя си.

Пътуването им започна от Париж и премина през Поату-Шарант, а после до Бордо. След това двете  пресякоха планинските проходи на Пиренеите в Испания, за да се отправят към Мадрид. От тук, двойката попътува до Средиземно море, като мина през Мансанарес, Ла Каролина, Яен, Гранада и Ланхарон, преди да стигне по крайбрежието до крайната си европейска дестинация в Гибралтар.

img51

След като пристигнаха в Мароко за първи  път в красивия град Танжер, ​​те продължиха пътуването си до Рабат, Ел Джадида, Есауира, Маракеш и накрая достигнаха до Казабланка, където бе първоначално бе планирано да бъде крайната им дестинация. Приключението им обаче не спря до там. Те решиха да пътуват по на юг, за да разгледат пристанищния град Ер Джадида в Португес, преди да се отправят към Сафи и после да попаднат на очарованието на Есауира. Последната крачка от пътуването на момичетата бе Маракеш, където прекараха няколко дни, преди да се отправят към домовете си в Париж.

Така момичетата показаха, че не е нужно да се харчат пари за голям мотоциклет за се усети вкуса на приключението.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *