Още за новия Triumph Tiger 800 Още за новия Triumph Tiger 800

На изложението EICMA в Милано бе представен новият Tiger 800 на Triumph. Приключенският мотоциклет бе „пуснат на свобода“ и е подготвен да отиде там, където пътища няма. Надяваме се да видим новия мотор скоро и в България.

Tiger 800 вдига летвата и поставя нови стандарти с над 200 промени в сравнение с миналото поколение. При XC версията, разработена за търсачите на силни усещания извън пътя, е избрана по-къса първа предавка. Tiger 800 XR, от друга страна, е по-комфортен за дълги шосейни преходи или минаване през градския трафик от всякога.

Трицилиндровият двигател е значително обновен за постигане на повече въртящ момент, по-ниския диапазон на оборотите. Работният обем на агрегата е 800 куб., а мощността му от 94 к.с. при 9500 об/мин. Въртящият момент е 79 Нм. След подобренията, средният разход на модела е сведен до 4.7 литра на 100 км. Шестстепенната скоростна кутия предава въртящия момент към задното колело чрез кардан. Създадена е нова изпускателна система от неръждаема стомана за още по-дълбок и отличителен звук от 3-цилиндровия редови двигател с водно охлаждане с инжекционна система за впръскване на горивото. За усъвършенстване на управлението са подобрени над 100 компонента от мотоциклета. Едно от основните е теглото на Tiger 800, което е намалено до 199 кг. Резервоарът побира 19 литра гоирво.

Към тези подобрения е добавен и нов режим Off-Road Pro за пресечен терен към системата за бързо превключване на предавките Shift-Assist. Сигурността е подобрена от системата за адаптивно осветяване в завой, като допълнение всички светлини са LED.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *