Оливейра най-бърз в първите тестове за годината Оливейра най-бърз в първите тестове за годината

Пилотът на Red Bull KTM Ajo Мигел Оливейра бе най-бърз в първия ден от тестовете на пистата „Рикардо Тормо“ във Валенсия. Това бяха първите частни изпитания за тази година на пилотите от средния и най-малкия клас.

Оливейра, който се връща този сезон в при Аки Айо в Red Bull KTM Ajo, където се бореше за титлата в Moto3 през 2015 г., сега постигна най-добро време, след като почти през целия ден германецът Марсел Шрьотер (Intact Dynavolt GP) доминираше и оглавяваше класирането. Силният вятър прекъсваше на моменти тестовете на много от отборите в Moto3, докато екипите от Moto2 бяха по-малко засегнати от времето.

Поргугалският пилот се чувства добре на новия мотоциклет KTM Moto2. С него той би успял да са бори за трофея в този клас. Шрьотер също е доволен от факта, че отново се качи на новия Suter. Трети в класирането бе Фабио Куартараро (Paginas Amarillas HP40), който направи отново най-много обиколки на пистата, както го стори миналата година, когато за първи път се качи на мотор от Moto2. Не всички пилоти обявиха времената на обиколките си.

Шампионът в Moto3 Брад Биндер бе принуден бързо да напусне теста. Той страда още от болки в дългия период на възстановяване, след като му бе направена втора операция на лявата ръка. Затова пък Рики Кадрус попълни тестовото място в тима. Биндер се надява да се върне за следващите тестови сесии в Moto2.

Двамата пилоти на Red Bull Ajo KTM – Бо Бендшнайдер и Николо Антонели бяха най-бързите пилоти в Moto3 и бяха от тези, които направиха най-много обиколки – повече от 30. Друго дуо, на Del Conca Gresini Racing – Фабио ди Джанантонио и новит пилот Хорхе Мартин бяха на следващите места. Романо Фенати, който се върна в Moto3, направи лош старт заради силния вятър, но италианецът бе по-бърз от сътоборника си Жул Данило. След тях бяха Енеа Бастианини и бивши новак Арон Канет от Estrella Galicia 0,0.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *