Оливейра най-бърз в първите тестове за годината Оливейра най-бърз в първите тестове за годината

Пилотът на Red Bull KTM Ajo Мигел Оливейра бе най-бърз в първия ден от тестовете на пистата „Рикардо Тормо“ във Валенсия. Това бяха първите частни изпитания за тази година на пилотите от средния и най-малкия клас.

Оливейра, който се връща този сезон в при Аки Айо в Red Bull KTM Ajo, където се бореше за титлата в Moto3 през 2015 г., сега постигна най-добро време, след като почти през целия ден германецът Марсел Шрьотер (Intact Dynavolt GP) доминираше и оглавяваше класирането. Силният вятър прекъсваше на моменти тестовете на много от отборите в Moto3, докато екипите от Moto2 бяха по-малко засегнати от времето.

Поргугалският пилот се чувства добре на новия мотоциклет KTM Moto2. С него той би успял да са бори за трофея в този клас. Шрьотер също е доволен от факта, че отново се качи на новия Suter. Трети в класирането бе Фабио Куартараро (Paginas Amarillas HP40), който направи отново най-много обиколки на пистата, както го стори миналата година, когато за първи път се качи на мотор от Moto2. Не всички пилоти обявиха времената на обиколките си.

Шампионът в Moto3 Брад Биндер бе принуден бързо да напусне теста. Той страда още от болки в дългия период на възстановяване, след като му бе направена втора операция на лявата ръка. Затова пък Рики Кадрус попълни тестовото място в тима. Биндер се надява да се върне за следващите тестови сесии в Moto2.

Двамата пилоти на Red Bull Ajo KTM – Бо Бендшнайдер и Николо Антонели бяха най-бързите пилоти в Moto3 и бяха от тези, които направиха най-много обиколки – повече от 30. Друго дуо, на Del Conca Gresini Racing – Фабио ди Джанантонио и новит пилот Хорхе Мартин бяха на следващите места. Романо Фенати, който се върна в Moto3, направи лош старт заради силния вятър, но италианецът бе по-бърз от сътоборника си Жул Данило. След тях бяха Енеа Бастианини и бивши новак Арон Канет от Estrella Galicia 0,0.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *