Очаква се ново поколение Suzuki Hayabusa Очаква се ново поколение Suzuki Hayabusa

Отдавна се говори за обновяването на легендарния модел Suzuki Hayabusa. Причината е, че от 10 години нищо не е правено по мотоциклета и той технологично е в застой. Тази година Suzuki ще  празнува 20 години от раждането на Hayabusa.

По тази причина се смята, че от компанията са длъжни да извадят на бял свят ново поколение. В японските медии сериозно се говори, че Suzuki Hayabusa за моделната 2019 година ще сложи от 100 куб. см в двигателя се и ще стане GSX1400R. Дори се спряга, че с напълно новия 1400-кубиков четирицилиндров двигател, от Suzuki могат да направят новия Hayabusa с турбокомпресор. От компанията вече са патентовали турбомотор.

При всички случаи се очаква, че новият Suzuki Hayabusa няма да бъде само рестилиран, а ще бъде изцяло нов мотоциклет, проектиран от белия лист хартия. Както се очаква ще има топ електроника в системите си като полуактивно окачване, cornering ABS, двупосочен куикшифтър и др. Най-вероятно Suzuki Hayabusa за 2019 г. ще бъде представен в края на 2018 г., или на мотосалона в Токио, или на изложението EICMA 2018, където със сигурност ще ме бъде вдигнато покривалото.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *