Обявиха отборите в MotoE Обявиха отборите в MotoE

До дебюта на новите електрически мотоциклетни серии – FIM Enel MotoE World Cup остава една година. Преди началото на първия кръг от световния шампионат за 2018 г. в  MotoGP на Лосаил в Катар, бяха поставени основите на новата Световна купа с представители на отборите, които ще вземат участие в първия сезон през 2019 г. Така че това бе първата учредителна среща. Новият мотоциклет за Световната купа на ФИМ Enel MotoE беше представен от Лорис Капироси на пистата Валелунга.

click

Отборите, които ще се състезават в MotoE са:  Tech 3 Racing, LCR Team, Marc VDS Racing, Pramac Racing, Angel Nieto Team, Esponsorama Avintia Racing, Gresini Racing, Sky Racing Team VR46, Pons Racing, Dynavolt Intact GP и SIC58 Squadra Corse. Всички тимове са с богат опит в световния шампионат на MotoGP в различните класове, а състезанието с електрически мотоциклети е създадено, за да покаже най-доброто от Купата.
Директорът на Купата Николас Гоберт бе основен информатор за особеностите на събитието. Заедно с него бяха изпълнителният директор на Dorna Sports Кармело Есперета, управляващите директори на Dorna Sports Манел Аройо и Пау Сераканта, мениджърът на Спортната дирекция Карлос Еспелета и главният изпълнителен директор на IRTA Майк Тримби. Гоберт обясни: “Имахме първата ни среща с всички отбори, които ще се състезават през следващата година в MotoE. Ще има 11 отбора, които ще пуснат на пистата 18 мотоциклета. Всички те ще бъдат машини Energica, същото както ще бъде и за Купата. Ще имаме пет кръга през следващата година в Европа. Все още не сме решили на кои писти ще участваме, но като казах в началото, трябва заедно да уточним всички неща. По принцип това започва сега. Бе важно да се видят всички отбори, защото сега разполагат с достатъчно информация, за да се организират и да започнат да търсят пилотите, които ще карат за екипа, както и механиците и инженерите, който ще имат.“

moto-e_rome-92_0_0.middle

Електрическия бай Energica ще излезе за първи път на пистата като част от световния шампионат в MotoGP този сезон, а демонстрационни обиколки се планират за всеки Гран При уикенд. Първият,  който ще кара новия мотор е коментатора в MotoGP и победител в клас 500 куб. см Саймън Крафар. Това ще стане утре по време на Гран пир на Катар.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *